Αέναον Δωμάτια, Ναύπλιο - Πληροφορίες για την Αργολίδα

Το Ναύπλιο είναι μια μαγική πόλη με μεγάλη ιστορία και μια αξιοζήλευτη θέση στην Αργολίδα καθιστά πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο όλο το χρόνο..διαβάσετε περισσότερα για το Ναύπλιο

Ο νομός Αργολίδας βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αθήνας, στην Πελοπόννησο. Μετά τη διέλευση της διώρυγας της Κορίνθου και της Κορινθίας, το τοπίο αλλάζει καθώς οι δρόμοι περιτριγυρίζονται με πορτοκαλιές και λεμονιές η Αργολίδα ξεδιπλώνεται. Διάσημη σε όλο τον κόσμο για τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και το Θέατρο της Επιδαύρου, η Αργολίδα προτιμάται επίσης από τους Αθηναίους λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα (μόλις μιάμιση ώρες) και την εξαιρετική ποικιλία των παραλιών γύρω από την ακτή.

Επισκεφθείτε μία από τις πιο αρχαίες πυραμίδες του κόσμου στο Αργολικό, αρχαίους τάφους (Θόλος) σε πολλές περιοχές, οι πιο γνωστοί στις Μυκήνες, την Αρχαία Τίρυνθα (Τίρυνθα), η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ακριβώς έξω από το Ναύπλιο με κυκλώπεια τείχη και μια ακρόπολη πριν από τη Μυκηναϊκή Εποχή.

Κάντε ένα ταξίδι στην αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη στην Ευρώπη, το Άργος και επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους, το κάστρο της Λάρισας ψηλά στο λόφο και την τοπική αγορά όπου πωλούνται τοπικά είδη προϊόντων, είδη ένδυσης και νοικοκυριού και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Λίγο πιο κάτω, κοντά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου,τον Ναό του Ασκληπιού και το μουσείο επισκεφτείτε το παραθαλάσσιο χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου το οποίο είναι γοητευτικό και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριο, όπου υπάρχει μια θαυμάσια συλλογή ορυκτών, εργαλείων και τα απολιθωμάτων προς επίδειξη. Για κάτι λίγο διαφορετικό στην ίδια περιοχή επισκεφθείτε το παλιό νερόμυλο που έχει αναβιώσει, όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν πως αλέθεται το αλεύρι και φτιάχνουν μπισκότα ή ψωμί με το προϊόν.

Στο νοτιότερο άκρο της Αργολίδας οι πόλεις του Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Κώστα & Τροιζήνα επικοινωνούν με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Σπέτσες και τον Πόρο και υπάρχει επίσης μια κρουαζιέρα που αφήνει καθημερινά τους επισκέπτες στα νησιά Ύδρα / Σπέτσες / Πόρος και μερικές φορές στη Μονεμβασιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.