Αέναον Διαμερίσματα, Ναύπλιο - ΠΛηροφορίες για τη Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος είναι γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ελληνική ιστορία, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για τον Πελοποννησιακό πόλεμο και την Πελοποννησιακή Συμμαχία. Ήταν στην Κρήτη και την Πελοπόννησο όταν η επανάσταση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τουρκικής κατοχής στην Ελλάδα με τα κεντρικά γραφεία των αρχηγών να είναι μέσα στα αρκαδικά ορεινά χωριά της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος καλύπτει μια τεράστια έκταση της γης νότια της Αθήνας και χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με τον Ισθμό της Κορίνθου. Αποτελείται από επτά νομούς, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία και Ηλεία. Κάθε ένας από τους νομούς έχει το δικό του χαρακτήρα, κάποια είναι πιο ορεινά από τα άλλα καταλαμβάνοντας ορισμένες από τις υψηλές κορυφές της οροσειράς που χωρίζει την Πελοπόννησο κάτω από τη μέση. Με την υπέροχη φυσική ομορφιά της η Πελοπόννησος προσφέρει δάση, πλούσιες παραλίες και τους όρμους γύρω από την περίμετρό της που την κάνουν ιδανική για ελλιμενισμό μικρών σκαφών, ψάρεμα και κολύμπι.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου είναι πάρα πολλά για να αναφερθούν - τα πιο γνωστά είναι: το χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας (το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων), τις Μυκήνες και το θέατρο της Επιδαύρου στην Αργολίδα, Βυζαντινό Μυστρά, Μονεμβασιά (Ελληνικός βράχος του Γιβραλτάρ), Σπάρτη, την Πύλο, Καλάβρυτα (rack & γρανάζι σιδηροδρόμων και σκι το χειμώνα), η Αρχαία Κόρινθος (Κόρινθος), Ακροκόρινθος, τον Ισθμό της Κορίνθου και στην Αρχαία Νεμέα (το σπίτι των Νεμέων Αγώνων).

Τα γραφικά χωριά της Αρκαδίας που αναφέρθηκαν προηγουμένως αξίζει να τα επισκεφθείτε ειδικά τα Δημητσάνα, Καρύταινα και Λαγκάδια, όπως και οι σπηλιές στα Καστριά της Αχαΐας και του Διρού στην περιοχή της Μάνης.

Η Πελοπόννησος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά , τι καλύτερο από το να εξερευνήσετε την όμορφη πόλη του Ναυπλίου και τα δωμάτια Αέναον.