Αέναον Δωμάτια, Ναύπλιο - η πρώτη προτεύουσα της Ελλάδας

Πέρα από όσα έχουν γραφτεί, το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα και το Μπούρτζι στο λιμάνι είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα κάστρα στην Ελλάδα!

Ένας δημοφιλής προορισμός, το Ναύπλιο δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο καθώς ξένοι και Έλληνες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για τις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα τους. Η πόλη έχει μια μαγική ατμόσφαιρα και αντλεί τουρίστες ξανά και ξανά, ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να απολαύσετε τα πάντα.

Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη, για να δείτε την Πλατεία Συντάγματος (πλατεία Συντάγματος), τα στενά δρομάκια με τα Βενετικού στυλ μπαλκόνια ,τα καταστήματα στη σειρά με είδη δώρων και τα εστιατόρια και κατά μήκος του λιμανιού τις καφετέριες και τις ταβέρνες. Οι καφετέριες μετατρέπονται σε μπαρ μετά από το ηλιοβασίλεμα και ακολουθούν τη φυσική σειρά των γεγονότων που απολαμβάνουν όλες οι ηλικίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Επισκεφθείτε τα θαυμάσια μουσεία του Ναυπλίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και φιλοξενεί πολλά σπάνια ευρήματα από τις τοπικές αρχαιολογικές τοποθεσίες, το Πολεμικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο γεμάτο με παραδοσιακές φορεσιές όλης της παράδοσης στην Ελλάδα, το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Ούζου της Καρώνης (μόλις λίγα λεπτά από τα δωμάτια Αέναον) και ακόμη μουσείο αφιερωμένο στο κομπολόι.

Το Κάστρο Παλαμήδι υψώνεται πάνω από ολόκληρη την πόλη και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου στον οποίο βρίσκεται, τα κάστρα στην Ακροναυπλία και το Μπούρτζι κάστρα που φρουρούν το λιμάνι και όλα έχουν πολλά να προσφέρουν σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ιστορία. Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου ο Κολοκοτρώνης, ηγέτης των ανταρτών εκτελέστηκε και να μην ξεχνάμε την Αρχαία Τίρυνθα (Τίρυνθα), που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το κέντρο του Ναυπλίου

Η Καραθώνα είναι μια πλούσια αμμώδης παραλία που βρίσκεται κοντά στα δωμάτια Αέναον. Μια καλά οργανωμένη παραλία με πολλές ανέσεις και καφετέριες η παραλία της Καραθώνας είναι μια από τις αγαπημένες των ντόπιων και των επισκεπτών - είναι μια από τις μοναδικές παραλίες της Αργολίδας που κερδίζει τη Γαλάζια Σημαία κάθε χρόνο. Η άλλη παραλία στο Ναύπλιο έχει το όνομα Αρβανιτιά και είναι η «πόλη» στην παραλία. Ο περίπατος από το λιμάνι γύρω από τα βράχια προς την Αρβανιτιά είναι εκπληκτική με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Το Ναύπλιο είναι ένας πολύ καλός προορισμός όλο το χρόνο, κάθε εποχή έχει τη δική της γοητεία και είναι η μαγική πόλη που όποιος επισκεφθεί κάποτε θα ξαναεπιστρέψει!